יום רביעי, 6 ביולי 2016

קפה ב-17 שקל על הים

המחירים על הים גבוהים בהרבה, אך האם בתי הקפה שם הם היקרים ביותר בחיפה? מתברר שלא ממש. חלק מבתי הקפה על הכרמל יקרים יותר במוצרים מסוימים 

בתי הקפה מהווים חלק משמעותי מחיי היום יום שלנו. יעידו הרוב כי אין כמו לשבת בבית קפה עם כוס קפה ומאפה לצדו, אחד הבילויים המועדפים, שהפך להיות לחלק מהנאות המרכזיות בחיינו. לצד זה כשמדובר בכוס קפה שהמחיר שלה ממריא לגובה של 17 שקלים, נראה כי בתי הקפה הפכו להיות סוג של מותרות והמחשבה אם לבלות שם או לא, הופכת לדילמה אמיתית.
עם תחילתה של חופשת הקיץ, כשהבילויים בבתי קפה מתגברים, יצאה כתבתנו טלי ליבמן לבדוק עלויות של קפה, סלט יווני ושליש בירה בבתי קפה בחוף הים ועל הכרמל, ואיך הקהל מקבל את המחירים.

כמה עולה נס על חלב
כוס הקפה הכי יקרה תעלה לכם 17 שקלים אם בחרתם לשבת "בנירוונה". בבננה ביץ' יעלה הקפה 16 שקלים, בטרטוגו יעלה לכם 14 שקלים לעומת 12 שקלים בלבד במנדרין ובכאמל. 
בבתי הקפה על הכרמל תעלה לכם כוס קפה 16 שקלים בקפה לנדוור לעומת 15 שקלים בקפה הבנק ובקפאין כשמנדרין על הכרמל שומר על מחיר נמוך של 12 שקלים בלבד. 


כמה עולה סלט יווני
בים יעלה לכם הסלט היקר ביותר בבננה ביץ' בעלות של לא פחות מ-57 שקלים.  בטרטוגו תשלמו 52 שקלים ובנירוונה 51 שקלים. הזול ביותר יעלה 49 שקלים בכאמל ובמנדרין.
על הכרמל הסלט היקר יותר יעלה בקפה הבנק 54 שקלים והזול בקפאין ב-48 שקלים. בלנדוור תשלמו 51 שקלים ובמנדרין 49 שקלים.

כמה עולה 1/3 קרלסברג מהחבית
הבירה היקרה היא בנירוונה, שעולה 27 שקלים. במנדרין תשלמו 26 שקלים ובבננה ביץ' ובכאמל תשלמו 25 שקלים. הזולה ביותר בטרטוגו - 24 שקלים.
על הכרמל השליש היקר יעלה לכם בקפה הבנק 26 שקלים, הזולה ביותר תעלה 24 שקלים בקפאין ואילו בלנדוור ובמנדרין תשלמו 25 שקלים על שליש בירה קרלסברג מהחבית.
נקודה קטנה למחשבה: בקבוק בריזר יעלה לכם 30 שקלים בים, לעומת 15 שקלים בדרגסטורים ו-10 שקלים בסופרים.

הציבור חלוק בדעותיו
על אף כי נדמה היה כי עם פתיחתה של רשת הקופיקס, שאר בתי הקפה יתיישרו  ויורידו את המחירים, נראה כי במבחן התוצאה, התבדינו. 
על פי התגובות של המבלים עולה כי הדעות חלוקות לכאן ולכאן, חלק מהמבלים טוענים כי העלויות גבוהות ויש לצאת במחאה כדי להוריד את המחירים ולו רק על חלק מהמוצרים כמו קפה, סלט ושליש בירה, וחלק מהדעות מצדדות במחירים הגבוהים ומשליחים את האשמה במיסים הגבוהים ובהוצאות הגבוהות שנדרשות מבעל העסק בכדי לתחזק עסק מזון.
כתבת רדיו חיפה פרסמה פוסט בפייסבוק לגבי המחירים והנה דוגמה לחלק מהתגובות של לקוחות על המחירים, נשמח גם לתגובתכם.
צחי: מה זו הגניבה הזו??? אני מוכר את אותו ספל, עם אותו מקור מים ועם החלב האיכותי ביותר בישראל ב-12 ש"ח. פשוט גזילה.
פארי (בעל בית קפה על הים): "המחיר הנ״ל מתייחס לכוס נס קפה על חלב גדול (כוס מאג). זה המחיר במרבית בתי הקפה והמסעדות".
שלומי: כפית של נס קפה עולה 30 אגרות במקרה הרע.חלב עולה 6 שקלים לליטר. מבקבוק חלב אתה עושה בין 3-4 כוסות קפה ובמקרה ואתה מקציף את החלב אתה עושה יותר. אז לכוס גדולה המחיר לא אמור להיותר יותר מ7-10 שקלים" .
אסף:  "עדיף לשתות בבית או ללכת למקומות עם ערכת נס".
יונה: "הגזמה פראית. במחיר הזה מקווה שקבלת חלב מפרה אדומה, מים סאן פלגרינו עם קפה שיובא במיוחד מגווטאמלה. אין גבול לחוצפה".
חיים:" מה לעשות שאנחנו גם משלמים עבור זה. כול שקית קפה שקית סוכר וליטר מים עולים 17 שקל.
גונבים אותנו ואנחנו ממשיכים כאילו לא קרה כלום".
אופיר: "חברים לנהל עסק בישראל זה בירוקרטיה מטורפת. אני חושב שהמחיר מוגזם אבל זה לא בגלל בעל העסק. זה הבירוקרטיה שמתישה כל בעל עסק במדינת ישראל ואגב הרוב לא מיליונרים ומשלמים מחיר אישי כבד".
טלי ליבמן







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה